Betonmast selger Betonmast Anlegg

Betonmast AS har inngått en avtale med det sveitsiske entreprenørselskapet Implenia om salg av Betonmast Anlegg AS og tilhørende datterselskaper.

Implenia er det største entreprenørselskapet i Sveits og bringer med seg kompetanse innen storskala tunnel- og infrastrukturprosjekter. Kjøpet av Betonmast Anlegg er et ledd i Implenias internasjonale vekststrategi, som fokuserer på tunnel- og infrastrukturbygging. Etablering av virksomhet i Norge vil gi selskapet økt tilgjengelighet til de øvrige skandinaviske markedene.

Betonmast Anlegg har hatt en ambisiøs vekststrategi de senere årene og har opplevd en eventyrlig vekst.

- Denne avtalen vil bidra til å styrke oss ytterligere. Implenia gir oss tilgang til unik kompetanse, særlig innenfor tunnelbygging. Kombinasjonen av deres størrelse, brede ressurser og spesielle kompetanse og vår lokale tilstedeværelse og markedskjennskap vil bety at vi kan gi våre kunder et unikt tilbud. Vi vil nå få en mye sterkere posisjon, spesielt med tanke på store, komplekse prosjekter, kommenterer Petter A. Vistnes, administrerende direktør i Betonmast Anlegg.

Betonmast Anlegg er en av Norges mest hurtigvoksende norske aktører innen tunnel og infrastruktur. Selskapet forventer en omsetning på rundt 700 millioner kroner for 2011, en økning på 390 prosent siden 2006. Et mangeårig høyt fokus på rekruttering av medarbeidere og kulturbygging i organisasjonen har bidratt vesentlig til vekst og suksess. Medarbeidere i Betonmast Anlegg har eid 20% av aksjene i selskapet, og vil fortsatt opprettholde en tilsvarende eierpost etter at Implenia kommer inn på eiersiden. Betonmast Bygg gruppen inngår for øvrig ikke i transaksjonen.

- Suksessen vår er avhengig av våre medarbeidere, deres motivasjon og kompetanse. Vi mener bestemt at både medarbeidere og kunder vil oppleve fordeler med denne endringen i eierskapet, sier Vistnes.