Storbyene løfter boligprisene

Storbyene står for den største veksten i boligprisene. Aller størst vekst er det i Sandnes utenfor Stavanger, Laksevåg og Fyllingsdalen i Bergen og Saupstad og Heimdal i Trondheim.

De siste årene er det i Stavanger vi har sett størst vekst i boligprisene, men nå er det i nabobyen Sandnes at prisene øker mest, skriver Dagens Næringsliv.

Her har veksten hittil i år vært på 10 prosent, og gjennomsnittlig koster det nå 32.300 kroner for en bolig på rundt 70 kvadratmeter.

Prisene er hentet fra de to landsdekkende meklerkjedene Eiendomsmegler 1 og DnB Nor Eiendoms prognoser for boligpriser i 53 byer, bydeler og regioner over hele landet

Tallene viser at det er atskillig å spare på å flytte på landet. Mens boligkjøpere gjennomsnittlig må ut med 52.800 kroner per kvadratmeter for en bolig på rundt 70 kvadratmeter på beste vestkant på Frogner i Oslo, koster en bolig på samme størrelse 17.100 kroner per kvadratmeter i Hedmark utenom Hamar.

Dagens Næringslivs boligeksperter spår langvarig boligfest for alle som er inne i boligmarkedet. Ekspertpanelet tror boligprisene vil vokse kraftig fram til 2013, og da stabilisere seg på en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 31.000 kroner.