Rekordsalg for VestlandsHus

Salget av boliger i VestlandsHus-kjeden har aldri vært høyere enn i år.

I løpet av årets fem første måneder har VestlandsHus-kjeden solgt 48 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor. Det er rekord for typehuskjeden som har sitt hovedkontor i Ålesund. Kjeden ligger nå an til å selge rundt 400 boliger på årsbasis.

- Dette er blant annet et resultat av at kjeden har fått flere medlemmer og at kundene er mer optimistisk enn på lenge, sier daglig leder Dagfinn Helsem i VestlandsHus.

Bygger eneboliger
VestlandsHus har levert gode resultater gjennom både 2009 og 2010, og salget har økt jevnt og trutt gjennom hele den såkalte finanskrise-perioden.

- Våre medlemmer bygger først og fremst eneboliger på kundens tomt. Dette markedet er mindre utsatt for svingninger enn leilighetsmarkedet, og dermed har kjeden kommet godt ut av de urolige tidene som har vært, forteller Helsem, og legger til at det er spesielt medlemmene på Vestlandet som står for rekordsalget i år. Det er først i andre kvartal i 2011 at aktiviteten for medlemmer i Nord-Norge og på Østlandet har kommet etter den utviklingen som har vært på Vestlandet.

Øker bemanningen
God ordreinngang de siste årene har gjort at kjeden nå øker bemanningen både innen produksjon og salg ved hovedkontoret . VestlandsHus har også fått ny logo og gjennomført en omprofilering av kjedens forhandlere.

- Vi er opptatt av å legge stein på stein, og gode resultater foregående år gir oss anledning til å bygge kjeden større. Innen 2020 er målsetningen at kjeden skal produsere 800 boenheter, og frem til da vil vi foreta en gradvis oppbemanning her på hovedkontoret, forteller Helsem.

Bygger stort og tradisjonelt
- De fleste boligkundene velger et tradisjonelt hus med en og en halv- eller to etasjer. Boligen skal gjerne ha et moderne interiør, men et tradisjonelt eksteriør. Og det er de største boligene over 200 m2 som selger best i dag, opplyser Helsem.

Han legger til at interessen for funkisinspirerte og herskapelige boliger er økende. Derfor utvider nå kjeden sortimentet sitt med flere boliger med et moderne uttrykk.