Tre vil bygge konserthusamfi

T. Stangeland Maskin ligger best an til å bygge amfiet utenfor Stavanger Konserthus.

T. Stangeland Maskin har klart laveste tilbud på 77.434.494 kroner som er 16 millioner kroner lavere enn Kruse Smiths tilbud på 93.077.388 kroner og 20 millioner kroner lavere enn SV Betong på 97.131.231 kroner.

Det laveste tilbudet ligger ca 12-17 millioner kroner høyere enn kostnadsoverslaget på 60-65 millioner kroner.

Amfiet er utformet som et kunstig landskap som trapper seg ned mot konserthusets forplass fra Uelandgate og Sandvigå. Landskapet er inspirert av skiferbrudd hvor bruddheller danner et mønster av trapper, ramper og nivåforskjeller. Planen er videreutviklet og inneholder mye grønt, spesielt på det øvre platået. Materialbruken på forplassen og på deler av amfiet blir naturstein. Amfiet vil også ha mye tre og noe betong. Det er lagt stor vekt på belysningen. Den skal være blendfri og funksjonell og tydeliggjøre arkitektur og landskap. Det er også forslag om en integrert kunstnerisk belysning som vil gi plassen en ekstra kvalitet..

Landskapet rundt konserthuset består av flere elementer: Amfiet med tilhørende platå, konserthusets forplass, plassen mellom konserthuset og kaien med Blå promenade, samt adkomstplassen med oppstillingsplass for buss og taxi, og innkjøring til parkeringsanlegget. Etter at kunstprosjektet "Seats within seats" signert Vito Acconchi ble avsluttet, har prosjekteringen foregått for fullt. Kostnadsoverslaget for den reviderte utomhusplanen, inkludert belysning, er på 60-65 millioner kroner.