Ekeberg-aksjonister protesterte på skogkonferansen

Artisten Silje Nergaard frontet Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen da gruppen markerte seg i forbindelse med den internasjonale skogkonferansen Forest Europe i Oslo.

Silje Nergaard overrakte også et protestbrev til Kronprins Haakon da han plantet et tre i forkant av åpningen av konferansen. Les artikkel her.

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen protesterer mot planene om å gjøre om skogen til skulpturpark. Byrådet i Oslo har nylig gått inn for at kommunen skal si ja til planene, men endelig vedtak er ikke fattet.

Silje Neergård bor selv i nærområdet til Ekebergskogen og finner ofte inspirasjon i naturen. - Det er et ran hvis de tar fra oss skogen og gjør om til park. Det er vår skog, sier Nergaard til hage.no

Neergård og andre sentrale personer i aksjonsgruppen oppsøkte selve konferansen og la frem sitt budskap for blant andre landsbruksminister Lars Peder Brekk, opplyser Torunn Grønvik i Folkeaksjonen.

Det er finansmannen Christian Ringnes som er initiativtaker til den så mye omtalte kvinneskulpturparken. Han skal også skal finansiere store deler av prosjektet hvis det blir en realitet.