Nortura bygger ikke nytt slakteri

Nortura har valgt å likevel ikke bygge et nytt kyllingslakteri på Fosen.

Grunnen er at både investeringsbehovet og varestrømskostnadene viser seg å bli betydelig høyere enn opprinnelig beregnet. Dette reduserer lønnsomheten ved fabrikken og dermed hele fjørfesida i Nortura, skriver selskapet i en pressemelding.

– Med utgangspunkt i det vi nå vet, fant styret det riktig å gjøre om vedtaket, sier styreleder Sveinung Svebestad.

Det innebærer at virksomheten ved Nortura Elverum videreføres og at flyttingen av aktiviteter fra Nortura Hærland til Nortura Rakkestad stoppes.

– Den samlede løsningen er rett og slett ikke framtidsrettet nok og gir oss ikke den effektivitetsgevinsten vi er avhengig av – både på kort og lengre sikt. Derfor opphever vi vedtaket som ble gjort i februar, og tar to steg tilbake for å sikre en nødvendig kostnadseffektiv og konkurransekraftig industriell løsning for hvitt kjøtt i Nortura, sier Svebestad.

En ny utredning for framtidig industriell løsning for hvitt kjøtt i Nortura skal være klar i løpet av høsten, og utarbeidelsen av det konkrete mandatet vil skje i samarbeid med de ansattes organisasjoner.

I april varslet Nortura at selskapet kan ende med et underskudd på inntil 200 millioner kroner i årets fire første måneder. Varslet kom to dager etter at konsernsjef Geir Olav Opheim trakk seg grunnet uenighet med styret om veien fremover. (©NTB)