Jotun rapporterer salgsvekst

Jotuns driftsinntekter steg med 13 prosent i de fire første månedene i 2011. Resultatene i perioden ble påvirket av økende råvarekostnader.

I årets fire første måneder hadde Jotun-konsernet driftsinntekter på 4 124 millioner NOK, en økning fra 3 640 millioner NOK i samme tidsrom i 2010. Solide prestasjoner i Coatings-divisjonen, da særlig i Kina og Sør-Korea, bidro sterkt til salgsveksten.

Konsernets driftsresultat var 386 millioner NOK i første tertial i 2011, ned fra 448 millioner NOK i samme tidsrom i 2010. Prisøkning på viktige råvarer tiltok i perioden som følge av sterk global etterspørsel etter de fleste varer. Alle divisjonene treffer tiltak for å motvirke de stigende prisene på råvarer.

I en kommentar til resultatene sier Morten Fon, konsernsjef i Jotun:

-Vi taklet utfordringer på begynnelsen av året på en tilfredsstillende måte. I møte med uroen som omfattet deler av MENA-regionen tok vi grep for å sørge for sikkerheten til våre medarbeidere og eiendommer, samt posisjonere selskapet for fremtiden. Videre, så håndtere vi en svært utfordrende situasjon med høye råvarepriser med dyktighet og kløkt, og presterte samtidig å øke salget. Jotuns strategi for organisk vekst og håndtering av utviklingen i råvareprisene vil fortsatt være i fokus for konsernet i tiden fremover.

Investeringene i årets første tertial utgjorde 245 millioner NOK og er fortsatt i tråd med konsernets langsiktige strategi for organisk vekst. Viktige investeringer i tidsrommet omfatter:

• Ny produksjonsstruktur og oppgradering av administrasjonsbygningene i Jotun Norway.
• Fabrikkprosjekter i USA, Kina og Brasil.
• Global implementering av en ny ERP-løsning.