Bergen kommune får anke erstatningsak

Saken der beboerne i en bygård i Bergen fikk 80 millioner kroner i erstatning på grunn av rasfare, går videre i rettssystemet. Gulating lagmannsrett mener kommunen anket i tide.

 

Bergen kommune leverte sin anke etter den angitte fristen, dersom man tar utgangspunkt i datoen da dommen ble forkynt og tilsendt elektronisk. Men lagmannsretten har nå i stedet lagt til grunn datoen da partene mottok dommen i posten. Dermed må beboerne gjennom en ny rettsrunde, skriver NRK.

Bergen tingrett ga før jul de 70 beboerne i Ladegårdsgaten 64-75 medhold i at kommunen er ansvarlig for at bygningen står i fare for å rase sammen. Beboerne fikk medhold i at skadene på bygården skyldes en vann- og kloakktunnel som kommunen har bygget. Erstatningen ble satt til 80 millioner kroner, men kommunen nekter for at den kan klandres.

En stor del av beboerne ble evakuert i juli 2009. De måtte skaffe seg ny bolig samtidig som de måtte betale renter og felleskostnader i eiendommen der de ikke kunne bo. Noen av dem har trosset advarselen og blitt boende fordi de ikke har råd til to boliger.

– Det er klart vi er skuffet over resultatet. Hadde vi fått medhold her, ville det betydd slutten på to års lidelser for mange, sier styreleder Anne Elisabeth Myklestad i Ladegårdsgaten 64-75.

Byrådsleder Monica Mæland (H) i Bergen håper på forlik framfor behandling i lagmannsretten.