Asbjørn Løksa ny regionssjef i Peab

Asbjørn Løksa (43) er ansatt som ny regionssjef i region Midt-Norge. Han skal lede arbeidet med å bygge opp og utvikle entreprenørvirksomhet i Peab i Midt-Norge.

Han vil ha tilholdssted i Trondheim, hvor Peab vil samlokalisere Boligutvikling og Entreprenørvirksomhet i regionen.

Asbjørn kommer fra stillingen som distriktssjef i NCC Construction AS, hvor han siden 2004 har hatt ansvaret for Midt-Norge. Han har hatt et totalansvar for 100 medarbeidere og et volum på 350-400 mill kr i året. Trondheimsområdet har hatt en betydelig vekst under Asbjørn Løksas ledelse, og distriktet har gjennomført prosjekter opp mot 1,5 mrd kr.

Han har vært ansatt i NCC siden 2001, de tre første årene som Partnering/Markedssjef, hvor han bl.a. hadde totalansvar for utvikling og implementering av partneringstrategien i NCC, samt overordnede strategier og markedsplaner.

I perioden 1995-2001 var han daglig leder i Bygg i Nord AS på Finnsnes, et ferdighus- og entreprenørselskap som omsetter for omtrent 200 mill. kr årlig. Asbjørn har også bakgrunn som daglig leder i Grafisk Nord AS, et reklame- og mediebyrå, samt som prosjektingeniør i Astrup Høyer AS. Av utdanning har Asbjørn Bygg og Anleggsteknikk fra Narvik Ingeniørskole, samt MBA i Markedsøkonomi fra BI i Oslo.

- Jeg er glad for at Asbjørn Løksa vil begynne i Peab. Han har en spennende og relevant bakgrunn og et godt kontaktnett i Midt-Norge som vil komme til nytte når vi nå bygger opp entreprenørvirksomhet i regionen. Et nytt regionskontor med sete i Trondheim er et ledd i vår strategi om ytterligere vekst i Peab Norge, sier adm dir Petter Moe.

- Det blir spennende å få være med på å bygge opp entreprenørvirksomhet for Peab i Midt-Norge, sier Asbjørn Løksa. Peab er et solid nordisk selskap med en offensiv vekststrategi, og jeg ser frem til å bidra til ytterligere ekspansjon og utvikling for selskapet. Region Midt-Norge er et område hvor det er mange muligheter for spennende prosjekter og utvikling i årene fremover, sier Asbjørn Løksa.

Han vil inngå i Peab Norges ledergruppe og begynner i Peab etter nærmere avtale, senest etter sommerferien.