Multiconsult overtar Barlindhaug Consult

Barlindhauggruppen og Multiconsult har inngått en intensjonsavtale om at Multiconsult overtar 100 prosent av aksjene i Barlindhaug Consult AS.

Avtalen om kjøp av aksjene vil tre i kraft fra 1. april 2011. Barlindhaug Consult vil fortsette som et eget selskap innen Multiconsultkonsernet.

- Barlindhaug Consult og Multiconsult har i mange år hatt et strategisk samarbeid innen olje- og gass-sektoren. Dette har vært et svært viktig og fruktbart samarbeid for oss. Når vi nå ønsker å ta Barlindhaug Consult et skritt videre har det vært naturlig å diskutere et mer forpliktende samarbeid med Multiconsult. De to selskapene vil nå knyttes enda nærmere sammen ved at Multiconsult går inn på eiersiden, og vi kan sammen utnytte de mulighetene som dette gir for videreutvikling av virksomheten i nord, sier administrerende direktør Arnor Jensen i Barlindhaug Consult.

- Multiconsult er veldig fornøyd med å ha fått til denne avtalen. En sterkere tilstedeværelse for Multiconsult i Nord-Norge har stått på vår strategiske agenda over lang tid, sier Sverre Quale, administrerende direktør i Multiconsult. - Gjennom vårt mangeårige samarbeid med Barlindhaug Consult har vi fått stor respekt for den kompetansen selskapet har. Spesialkompetansen til Barlindhaug Consult har vært helt avgjørende for den suksessen vi sammen har hatt på våre store oppdrag på landanleggene til Snøhvit, Ormen Lange og Shtokmanfeltet i Russland.

Selskapene har allerede utarbeidet planer for hvordan Barlindhaug Consult og Multiconsult sammen kan videreutvikle selskapenes virksomhet i Nord Norge og inn mot markedene i Nord forøvrig.

- Barlindhaug Consult var starten påBarlindhaugkonsernet og har vært en viktig brikke i oppbyggingen av virksomheten, sier Jens Arne Johnsen, styreleder i Barlindhaug as. Når vi nå selger selskapet til Multiconsult gjøres det ut fra en vurdering av hvordan det sterke rådgivermiljøet i Barlindhaug Consult skal kunne utvikles videre på en best mulig måte. I de store olje- og gassprosjektene vi har deltatt i, har vi sett at Barlindhaug Consults 90 ansatte ikke har hatt kapasitet til å operere alene. Vi ser også at selskapet med den nye eierstrukturen vil kunne få et nasjonalt nettverk for salg av Barlindhaug Consults sine nasjonale spisskompetanser, spesielt innenfor arktisk teknologi, havneanlegg og fiskeri og havbruk.