Den tragiske ulykken i Troms

Fra 2002 til og med 2010 omkom 14 personer på E8, ifølge Statens vegvesens sjef i Troms, Ingeborg Solberg. Det har også vært mange andre ulykker på strekningen. Fra og med år 2000 til og med 2009 er det registrert 148 trafikkulykker med drepte og/eller skadde på strekningen mellom Nordkjosbotn og Tromsø. Det verste dødsåret var i 2005 da fem personer ble drept i tre ulike dødsulykker på E8, skriver nordlys.no. Dette er en uhyggelig rekord. Nå håper vi at det blir tatt grep for å hindre nye ulykker.

Vi vil selvsagt avvente konklusjonene til havarikommisjonen som nå er på stedet, men de dystre tallene forteller at det er noe som er aldeles galt. Dessverre har vi mange steder på vårt enorme veisystem som er mer ulykkesbelastet enn andre. Etter vårt syn må nå slike steder prioriteres i køen av prosjekter. Ofte skal det svært lite til. Midtdelere kan være løsningen. Problemet er at mange steder er veien for smal til å bruke slike løsninger, men da må veien utvides slik at det er plass til en slik løsning.

- Veien hvor vi nå var vitne til en ny dramatisk ulykke er en høytraffikkert veistrekning etter nordnorske forhold, som er innfartsveien til Tromsø. Sammen med riksvei 80, som er innfartsveien til Bodø, er dette en av de mest trafikkerte veiene i Nord-Norge, sier Ingeborg Solberg, Statens vegvesens veisjef i Troms, til Aftenposten.no.

Man må selvsagt ta inn over seg dette. Her trenger man ikke flere utredninger. Her trengs bevilgninger NÅ.