Optimistisk Venold

Det var en optimistisk Terje R. Venold som kunne presentere kvartalstallene til Veidekke torsdag. – Vi er nå inne i det vi kan kalle et normalmarked, og vi ser optimistisk på fremtiden, sier Venold.

Han kunne levere et av de beste tredjekvartalsresultatene i Veidekkes historie.

– Det har vært et godt tredjekvartal, og vi har en solid ordrereserve. Men det vil ta noe tid før marginene kommer, legger Venold til.

Overkapasitet
Han peker også på at det fremdels er en overkapasitet i markedet, spesielt innen samferdsel.

– Vi inngikk i fjor flere omfattende anleggskontrakter, og har bevisst ikke gått inn på nye store kontrakter som går over lang tid om ikke lønnsomheten er god nok. Mange av oss har lært av feil som ble gjort ved forrige krise, da vi tok jobber vi ikke burde tatt, sier Venold.

Han er også fornøyd med at Veidekke har klart å holde på kompetansen i løpet av finanskrisen. Venold har tidligere advart mot at næringen skulle gi slipp på viktig kompetanse, med vonde erfaringer om at en hel generasjon gikk tapt i krisen på 80- og 90-tallet.

- Vi har i perioder sitter med en overkapasitet, men vi har tatt vare på folkene våre, konstater Venold.

Han ser nå for seg en økt omsetning, spesielt i Norge og Sverige. I Danmark er markedet noe tyngre, siden det private markedet nesten er helt fraværende.

- Konjunkturen er med oss. Dessuten vil det komme økte investeringer innen samferdsel i tiden fremover, og det er forventet fortsatt vekst i boligprisene, sier han.

Flere oppkjøp
Konsernet har opprettholdt sin finansielle styrke gjennom finanskrisen. Det vil derfor komme flere oppkjøp fra Veidekke fremover.

– Det har vært færre interessante oppkjøpsmuligheter i etterkant av finanskrisen enn forventet. Men nå er det flere muligheter, legger Venold til. I snitt har Veidekke de siste 25 årene kjøpt opp tre selskaper i året.