Navarsete: Beviser at vi snakker sant

Senterpartiet sier de har et brev som renvasker partiet for påstandene om å ha sendt en ulovlig faktura til Eidsiva Energi, men de vil ikke vise det fram før det er absolutt nødvendig.

Kraftselskapet Eidsiva Energi betalte Senterpartiet 500.000 kroner og hevder at de ikke var klar over at fakturaen de betalte gikk til partikassa og ikke til det konkrete fornybarprosjektet.

På fakturaen sto det nemlig «prosjektstøtte» og ikke «partistøtte».

Senterpartiet har hele tiden hevdet at både Eidsiva Energi og Troms Kraft, som betalte 200.000 kroner, var klar over at pengene skulle gå til valgkamparbeid, noe begge selskapene bestrider.

Partileder Liv Signe Navarsete hevder overfor NRK at partiet sitter på et følgeskriv der det i klartekst oppgis hva pengene skal brukes til.

–Det er utformet slik at det ikke skal misforstås at pengene som kommer inn, går til Senterpartiet og til aktiviteter knyttet til valgkampen, sier Navarsete til NRK.

Hun ønsker imidlertid ikke å vise fram brevet nå.

– Men jeg finner det rett i den situasjonen som nå har oppstått, å opplyse om at vi har dette brevet. Og selvsagt kan vi legge det fram dersom det blir nødvendig, sier Navarsete.

Torsdag la revisjonsselskapet Ernst & Young en rapport om omstendighetene rundt innbetalingen fra Troms Kraft, og konkluderte med at kraftselskapet " ... ikke var kjent med at selskapets 200.000 kroner i pengestøtte til energiprosjektet "Slipp Energien Løs" i samarbeid med Senterpartiet, var partistøtte".