Signalbygg fra Norgeshus

Norgeshus sammen med Primahus Bolig er i gang med å planlegge et nytt bygg som vil sette et tydelig preg på inngangsporten til Melhus.

Om noen få år vil inngangsporten til Melhus se helt annerledes ut. Hvis alt går etter planen, vil Toragården stå ferdig i løpet av høsten 2012, og bli en markør for resten av miljøgata.

– Det var i alle fall intensjonen vår da vi utformet bygget, sier Norgeshusarkitektene Anne Marit Storler og May Siri Bones som ønsket å stramme opp miljøgata som i disse dager holder på å ta form.

Stor bue
Resultatet ble et 9000 kvadratmeter stort bygg som former seg etter veien i en bue mot miljøgata. Med brutte volumer og nedtrappinger mot veien vil bygget føye seg fint inn uten å virke ruvende.

Volumoppbygginga gjenspeiles også i materialvalget som er tegl, tre og glass.

– Hele første etasje får glassfasade mot veien, og kombinert med tradisjonell teglstein og lyst trepanel, blir det et levende og spennende uttrykk. Ved å bruke tegl tar vi også igjen noe av uttrykket i Rådhuset som står litt lenger nede i gata. Samtidig er teglfasaden med på å gi bygget tyngde, forteller arkitektene Storler og Bones.

Et løft for Melhus
Daglig leder i Norgeshus, Dag Runar Båtvik, er ikke i tvil om at Toragården vil gi Melhus sentrum et betydelig løft. Han er også ganske sikker på at leilighetene vil være attraktive.

Det blir til sammen 24 leiligheter i 3. og 4. etasje, og størrelsene varier fra 50 til 122 kvadratmeter. En stor takhage på toppen av 2. etasje blir et flott uteareal for beboerne hvor man får sol hele dagen og panoramautsikt mot sør og vest.

– Miljø og energi vil være viktige faktorer i den videre prosjekteringen, opplyser Båtvik og tilføyer at det skal borres etter grunnvann og installeres varmepumpe.

Leietagere på plass
Hele første etasje er avsatt til butikker. Alle forretningsleietagerne er ikke på plass ennå, men det er skrevet kontrakt med Bunnpriskjeden.

– Da får vi søndagsåpen butikk og vår egen Brustadbu her på Melhus også, kommenterer Båtvik.

– Vi er også i dialog med noen treningssentre, og har stor tro på at vi skal dra i land en avtale med en av de store kjedene, opplyser Båtvik som håper på flere nye butikker i Toragården.

Byggherrer er Norgeshus Eiendom og Primahus Bolig. Salget av leilighetene starter i februar/mars neste år, og byggestart blir forhåpentligvis til våren.