Avfallsselskap får bot for miljøkriminalitet

Avfallsselskapet Perpetuum i Kirkenes har fått et forelegg på 400.000 kroner, blant annet for ulovlig oppbevaring av farlig avfall i Finnmark.

 

Perpetuum Waste Management Kirkenes AS i Sør-Varanger må i tillegg tåle inndragning av 100.000 kroner, melder avisa Finnmarkens nettutgave.

Fylkesmannen i Finnmark hadde i fjor høst tilsyn hos bedriften, og fant flere avvik og brudd på konsesjonsvilkårene, som ble meldt videre til politiet.

Flere tilfeller av forurensning ble avdekket, blant annet forurensing av grunnen som følge av ulovlig oppbevaring av diverse farlig avfall. Det ble også påvist mangelfulle rutiner knyttet til merking og deklarasjon av farlig avfall.

– Politiet ser alvorlig på de ulovlige forhold som er avdekket, noe botens størrelse gir uttrykk for, heter det i en pressemelding fra Østfinnmark politidistrikt.

Inndragningen på 100.000 kroner gjelder utbytte og besparelser selskapet har hatt ved å unnlate å oppfylle de kostnadskrevende konsesjonsvilkårene.

Ifølge politiet har Perpetuum vedtatt både forelegget og inndragningen. Selskapet Perpetuum AS har hovedkontor i Tromsø, og omsatte i fjor for 85 millioner kroner.