Signerte kontrakt for Campus Ås

Statsbygg og Henning Larsen Architects / Multiconsult signerte tirsdag kontrakten for prosjekteringen av samlokalisering av Norges veterinærhøgskole og Veterinærinstituttet med Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås.

Det var administrerende direktør Håkon Sannum i Mulitconsult, partner Lars Steffensen i Henning Larsen Architects AS og administrerende direktør Øivind Christoffersen i Statsbygg som stod for selve signeringen.

Kontrakten gjelder skisse- og forprosjekt, men inneholder en opsjon på detaljprosjektering. Den tildelte kontrakten gjelder nybygg i størrelsesorden 67 000 brutto kvadratmeter. Her utgjør nye Veterinærinstituttet rundt 17 000 kvadratmeter og Norges veterinærhøgskole i overkant av 50 000 kvadratmeter.

I den åpne anbudskonkurranse mottok Statsbygg ni tilbud. Etter en helhetsvurdering av tildelingskriteriene - pris, oppgaveforståelse og kvalitet - falt valget på Henning Larsen Architects og Mulitconsult som prosjekteringsgruppe.

Arbeidet skal gjøres i henhold til føringene som ligger i helhetsplan for Campus Ås, som ble utarbeidet etter at utviklingsplanen for prosjektet var ferdig. Prosjektet skal etter planen stå ferdig i 2018 med byggestart i 2015.