Byrådet foreslår at Norges Idrettshøyskole får utvide

Byrådet foreslår å regulere området der Idrettshøyskolen holder til slik at skolen kan utvide samt at det kommer en ny barnehage.

– Planen ivaretar både bevaringshensyn og mulighetene for å videreutvikle Idrettshøyskolen. Hensynene bli med dette balansert på en god måte, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Reguleringsplanen åpner for at det kan bygges en storhall, to flerbrukshaller, to treningshaller, et sambruksbygg og en barnehage med fire avdelinger. Deler av planområdet reguleres til friområde og spesialområde bevaring.

- Barnetallene i Bydel Nordre Aker er i vekst, så det er svært positivt at planforslaget gir rom for en barnehage på området, sier byråd Fredriksen.

Dagens idrettskoleanlegg har flere bevaringsverdige bygninger som svømmehallen fra 1969 og gymsalbygningen fra 1962. Disse sikres bevart i planforslaget. Ny bebyggelse omfatter cirka 42 400 m2 over bakken. For å ta hensyn til de naturlige omgivelsene ved Sognsvann skal taket på storhallen være buet og beplantet for å dempe volumet i tillegg til at bygget senkes 10 meter ned i terrenget. Anleggets åpne og paviljongpregete karakter beholdes.

- En utbygging av idrettsanlegget vil gi et bedre tilbud idrettshøyskolen, men også for allmennheten, særlig barn og unge, ved at det gis adgang til akebakke, skøytebane, område for skilek og svømmehall, legger Fredriksen til.