Statoil fant gass og olje nord for Kristiansund

Statoil har påvist gass og olje i Norskehavet 200 kilometer nord for Kristiansund.

 

Funnet ble påvist i en undersøkelsesbrønn om lag 5 kilometer nord for Mikkel-feltet. Funnet blir av Statoil vurdert utbygget som satellitt til Åsgard-feltet.

– Dette viser nok en gang hvor prospektivt dette området er, sier Statoils letesjef for infrastrukturnære områder i Norskehavet, Geir Richardsen.

Undersøkelsesbrønnen påviste hovedsakelig gass med en mindre oljekolonne. Foreløpige beregninger anslår størrelsen på gassfunnet til mellom 2 og 4 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.

Richardsen sier at det er snakk om et relativt lite gassfunn, men legger til at det er fullt kommersielt drivverdig. Statoil ser på mulighetene for å koble funnet mot eksisterende installasjoner på Åsgard-feltet lenger nord.

Havdypet på funnstedet er 253 meter, og brønnen ble boret til et dyp på 3.166 meter under havflaten. Oljedirektoratet opplyser at brønnen nå blir permanent plugget og forlatt. Det var boreriggen Ocean Vanguard som boret brønnen. Riggen skal i tiden framover til planlagt verkstedopphold på Ågotnes utenfor Bergen.