Solid fra Entra

I første kvartal 2010 var Entra Eiendoms driftsinntekter 400 millioner kroner, som er en vekst på fem prosent fra samme periode i fjor.

Resultatet før skatt på 275 millioner kroner viser en bedring på 520 millioner kroner, hovedsakelig som følge av positiv verdiendring på eiendomsporteføljen.

Forvaltningsresultatet som beregnes før verdiendringer, skatt og minoritetsinteresser, var på 176 millioner kroner, en økning på 34 millioner kroner fra første kvartal i fjor.

- Entra har hatt et godt første kvartal i år med økning i både driftsinntekter, forvaltningsresultat og resultat før skatt. Leieinntektene økte som følge av at flere utviklingsprosjekter ble ferdigstilt, og leietakere flyttet inn, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra Eiendom.

Spennende utviklingsprosjekter
I januar ble nybygget Oslo Z i Schweigaards gate 15 B overlevert til de to største leietakerne, Utdanningsdirektoratet og Politiet. Samme måned overtok NAV Hagegata 22, som er totalrehabilitert og nå har en bedret miljøprofil.

I Pilestredet 28 var det byggestart i mars. Entra setter opp et nytt og miljøvennlig kontorbygg på 3.600 kvadratmeter over syv etasjer. Bygget er planlagt ferdigstilt i andre kvartal neste år.

Positiv verdiendring
Fra årsskiftet har verdien på Entras investeringseiendommer økt med 194 millioner kroner. Markedsverdien var ved utgangen av mars på vel 20 milliarder kroner.

Hovedårsaken til den positive verdiendringen i perioden er at avkastningskravet for selskapets eiendommer fortsetter å gå ned.

- Eiendommer med lange og sikre kontrakter er fortsatt attraktive i dagens marked, og avkastningskravet for sentralt beliggende eiendommer er justert noe ned, sier Johansen.

Lav ledighet
Ved utgangen av kvartalet hadde Entra en gjennomsnittlig utleiegrad på 95,3 prosent og en gjenværende leietid på selskapets kontrakter på 9,6 år. Flere mindre leiekontrakter er reforhandlet, og nye kontrakter er inngått.

- Entra har en diversifisert portefølje av attraktive kontoreiendommer som i stor grad er utleid på langsiktige kontrakter til solide leietakere. Ledigheten i porteføljen er begrenset. Vi vil utnytte den gode posisjonen til fortsatt lønnsom vekst, sier Johansen.