Fire tilbud på ny Vågsbygdvei

Anbudsåpningen for ny Vågsbygdvei i Kristiansand viser at av de fire entreprenørene er et arbeidsfellesskap eneste tilbyder under 600 millioner kroner.

Arbeidsfellesskapet NCC/Repstad Anlegg ligger i en klasse for seg med prisen 595.582.698 kroner. Cirka 36 millioner kroner under nærmeste tilbyder Veidekke Entreprenør på 631.428.687 kroner. Så følger AF Gruppen på 661.630.969 og Skanska Norge 679.321.478 kroner.

 - Prisene ligger litt lavere enn vi hadde regnet med, opplyser byggeleder Ragnar Hellerslien, Statens vegvesen Region sør.

 I prosjektet skal det bygges 1,3 km tunnel med to løp, samt to halve kryss i fjell med rampetilslutning til hovedløpene. Ellers omfatter prosjektet ca. 1 km fire felts vei i dagen, ombygging av lokalveier, gang- og sykkelveier, sju tunnelportaler og en rekke andre betongkonstruksjoner av ulik størrelse. Det er lagt vekt på bruk av naturstein til de mange murene som inngår, og det skal gjennomføres betydelige støyskjermingstiltak på boliger som grenser til prosjektet.

 Det forventes anleggsoppstart i august 2010. Anlegget gjennomføres som samlet hovedentreprise over ca tre år. Kun mindre elementer som av trafikale eller andre grunner bør gjennomføres senere er tatt ut og vil bli lyst ut som egne entrepriser på et senere tidspunkt. Lokale støyskjermingstiltak på eller ved boliger utenfor det fysiske anleggsområdet vil også bli lyst ut som egne entrepriser.