Vanskelig å samle folk

Stadig flere organisasjoner og foreninger i byggenæringen får stadig større problemer med å samle folk til sine møter. Ja, selv til jubileumsarrangement kan det være vanskelig å få skikkelig oppslutning. Det er ikke tvil om at mange mennesker nå prioriterer annerledes enn før. Dette gjør at møtearrangører nå må vurdere andre løsninger for sine samlinger. Vi har ett forslag – nemlig å legge flere slike møter til Byggedagene.

På FABEKO-konferansen som åpnet i Trondheim i dag, var det langt tynnere i rekkene enn hva det pleier å være. Dette er 40. gang konferansen arrangeres. Vår opptelling viser at det kun møtte 42 representanter fra 23 ulike fabrikker. Aldri har det vært færre. De store aktørene i ferdigbetong - Union og Norbetong – hadde kun seks delegater til konferansen!

Det kan i alle fall ikke være programmet som er feil.Det er godt og variert. En sprudlende opplagt fotball-legende - Nils Arne Eggen - startet dagen med et inspirerende og knakende godt foredrag.  

I sin åpningstale tok styreleder Eivind Heimdal, Unicon opp problemet med det dårlige oppmøtet. Både styre og administrasjon må nå finne ut hva medlemmene egentlig vil med denne konferansen. Den samme problemstillingen drøftes i mange andre tilsvarende organisasjoner.

Vi har et godt og konstruktiv forslag. Legg slike konferanser opp til Byggedagene. Da kan man være med på plenumsmøtet og ByggeGallaen første dag – og så kan man arrangere særkonferanser andre dag. Da vil man til og med kunne møte noen kunder. Man møter garantert en rekke beslutningstakere og andre som også fabrikkbetong-bransjen og alle andre bransjer i byggenæringen har nytte av å treffe.

Byggedagene i 2011 arrangeres 23. og 24. mars.