Bedre byutvikling i Groruddalen

Norsk Medisinaldepot AS (NMD) har inngått kontrakt med Alna Nord Utvikling AS om flytting til nye lokaler på Alna Nord våren 2011. Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen la ned grunnsteinen for det nye bygget mandag.

Prosjektet bidrar til bedre byutvikling i Groruddalen, og er tilpasset uttalte politiske målsettinger om å samle næringsvirksomhet og transportgenererende bedrifter i dalbunnen og i området mellom Strømsveien og Østre Aker vei.

Bygget på 44 000 kvadratmeter oppføres Vedal Entreprenør i byggherrestyrte entrepriser og har en kostnadsramme på 500 millioner kroner. Ferdigstillelse er våren 2011.

- Vi ser frem til å komme inn i mer hensiktsmessige lokaler, sier distribusjonsdirektør i Norsk Medisinaldepot AS, Tore Prestegard. - Det betyr at vi kan fortsette å videreutvikle kjernevirksomheten vår, som er trygg og effektiv bruk og distribusjon av legemidler til Norges befolkning, via apotek og sykehus. For oss har det vært viktig å bli i Groruddalen for å beholde den stabile staben av dyktige medarbeidere. Dessuten er vi helt avhengig av jernbanen for distribusjon til apotek over hele landet. Fortsatt nærhet til godsterminalen på Alna er viktig for oss også av miljøhensyn, sier Prestegard.

Det er Alna Nord Utvikling AS som står som byggherre. Selskapet eies med 50 % av Rom Eiendom AS og 50 % av Aspelin Ramm Eiendom AS. - Vi fortsetter utviklingen av arealene syd for Østre Aker vei. Selve bygget, som er tegnet av Niels Torp Arkitekter, vil gi et positivt bidrag til lokalmiljøet i dette området, sier Pål Berger, adm. dir. i Rom Eiendom.

- Vi synes det er svært hyggelig at vi med dette prosjektet får være med på å utvikle Groruddalen videre. Det bygget som nå reises vil være godt å jobbe i og bra for miljøet, med høy arealeffektivitet, korte avstander, effektiv vareflyt og førsteklasses energi- og miljøløsninger, sier konsernsjef Peter Groth i Aspelin Ramm.