Tøff vinter for maskinentreprenørene

Hedmark og Oppland avdelinger av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) rapporterer om en tøff vinter for maskinentreprenørene, skriver Oppland Arbeiderblad.

 

MEF avholdt torsdag 11. februar felles årsmøter og vedtok følgende uttalelse:

«66 prosent av entreprenørene i Oppland og 35 i Hedmark sier de vil si opp eller permittere arbeidstakere i første halvår 2010. Tilsvarende viser undersøkelser MEF har gjennomført, at 73 prosent av anleggsbedriftene i Oppland sier de har dårlig ordrereserve de neste seks månedene. Tilsvarende i Hedmark er 61 prosent. Videre viser MEFs tall at det er 48 prosent ledig kapasitet i Hedmark og 45 prosent i Oppland i februar».

MEF mener årsaken til denne urovekkende utviklingen er flere. Det private markedet er sterkt redusert, hus- og hyttebygging er kraftig redusert det samme er oppdrag fra industrien. I tillegg har en uvanlig streng vinter forsterket hele situasjonen.

«Det paradoksale er at ingenting skulle tilsi at det burde være slik: Mange mener finanskrisen er over. Myndighetene lovet «tidenes samferdselsløft» da Nasjonal Transportplan 20102019 (NTP) ble lagt fram i 2009. Fylkeskommunene har gjennom den nye forvaltningsreformen i 2010 blitt landets største vegeiere. Hedmark og Oppland fylkeskommuner har i 2010 vedtatt betydelige økninger både på investeringer og drifts- og vedlikeholdssektoren til fylkesveiene. Mange kommuner ville ha spart store summer på drift og vedlikehold ved å skifte ut et gammelt og nedslitt vann og avløpssystem», heter det videre i pressemeldingen.

Les mer her:

http://www.oa.no/nyheter/article4862425.ece?service=print