Ny seier til Skanska i Røyken

Skanska trakk det lengste strået i anbudskampen om å utbedre og utvide Midtbygda barneskole i Røyken kommune. Det er tredje gang på et halvt år at Skanska vinner et stort anbud hos Røyken Eiendom AS (REAS).

Sammen med idrettshall og bibliotek er totalbudsjettet for prosjektet redusert til 230 mill kr. Byggearbeidene starter umiddelbart og skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2011.

- Skanska har først og fremst gitt oss et godt totaltilbud. Både i Røyken og i andre kommuner har de også vist at de er kompetente, leverer kvalitet og har den gjennomføringsevnen vi forventer, sier REAS-direktør Ola Mæhlum når han forklarer hvorfor Skanska også denne gangen ble kåret til beste anbyder.

Midtbygda skole skal rustes opp og utvides til tjueåtte undervisningsrom. Da kan skolen huse 728 elever. Dagens biblioteket skal flyttes fra rådhusbygget til den nye skolen. Og kanskje aller mest etterlengtet: Paviljongene som har preget skolegården i flere tiår, skal bort.

Midtbygda skole har i dag ca. 440 elever. Området er i sterk vekst, og nye store årskull inntar skolen om få år. Da må man ha kapasitet til å undervise fire-paralleller på alle sju trinn. I tilknytning til skolen bygges det også ny idrettshall, men den bygges som et eget prosjekt.

Konkurransen om kontrakten på Midtbygda skole var hard. Ni entreprenører, både små og store, leverte inn anbud. Flere tilbydere har ikke hatt oppdrag for REAS eller Røyken kommune tidligere. Skanska hadde nok et lite fortrinn siden de allerede er tilstede med rigg for å bygge idrettshallen.

Prisforskjellene var små, så kompetanse og gjennomføringsevne veide tungt i utvelgelsesprosessen.

- Vi har fått mange gode anbud og vil få mye skole for pengene. Forskjellen mellom høyeste og laveste anbud var under 15 prosent denne gangen, forteller Mæhlum.

- At så mange leverer inn anbud til oss viser at Røyken kommune og REAS er attraktive oppdragsgivere for seriøse aktører i byggebransjen, slår Mæhlum fast. Han ser denne trenden både når det gjelder offentlige byggeprosjekter og interesse for attraktive og sentralt plasserte næringstomter på Follestad Næringspark. Ola Mæhlum tror mye av årsaken er Røyken kommunes unike beliggenhet.