Økende marked for geosynteter

Skal man få et vellykket resultat når man legger belegningsstein, opparbeidelse av hager, er det viktig at man sikrer grunnen og selvsagt bygger konstruksjonen riktig, sier Per Kristian Hoel i Scandinavian Terra Tec til Byggeindustrien.

Dette arbeidet har tatt seg stort opp de siste årene, ikke minst etter at vi også har begynt å levere mye gjennom byggevarehusene til forbrukermarkedet. I mer enn 40 år har geosynteter vært brukt i proffmarkedet. Fordelen med å bruke slike materialer er selvsagt at man binder jordmassene til å få en bedre styrke og til å gå bedre egenskaper. Man slipper nedrasinger og setninger. Men det er selvsagt viktig at disse produktene brukes rett – og ikke minst at man bygger konstruksjonen riktig.

I forhold til prisutviklingen ellers, har geosynteter hatt en meget lav prisøkning. Nå brukes produktene som aldri før. Den største avtakeren av disse produktene er bedrifter som driver med veibygging og annet anleggsarbeid, men det brukes også mye i byggmarkedet og i Gjør det selv-markedet – ikke minst innenfor hagesegmentet.

Selskapet eies av CTH Geokons AS og Aaltvedt Betong. Bedriften som styres fra Oslo, har virksomhet både i Norge og Sverige.