Boligprisene uendret siste måned

Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsboliger var tilnærmet uendret fra juni til juli i år.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i juli var 20 249 kroner, mot 20 243 kroner i forrige måned. Siden nyttår har boligprisene på borettslagsboliger steget med 9,4 prosent, målt ved gjennomsnittlig kvadratmeterpris. Og de siste 12 månedene har det vært en nedgang i prisene på borettslagsboliger på 0,9 prosent.  

- Juli er normalt en svak måned, og det er derfor svært positivt at prisene har holdt seg siden forrige måned. Prisene på borettslagsleiligheter er nå nesten på samme nivå som for ett år siden. Tilnærmet hele nedgangen fra andre halvår i fjor er blitt hentet inn igjen i løpet av 2009, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i GARANTI Eiendomsmegling.

Færre bud og budgivere Det ble i gjennomsnitt lagt inn 3,0 bud pr bolig i juli, noe som er 0,3 bud færre enn i forrige måned. Gjennomsnittlig antall budgivere i juni var 1,1, dette er også 0,3 færre enn forrige måned. Det er også færre bud og budgivere inn i tilsvarende måned i fjor.  

Omsetningshastigheten gikk noe opp igjen i juli. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i juli var 56 dager, mens tilsvarende tall i juni var 53 dager. I juli i fjor var gjennomsnittlig antall omsetningsdager 38 dager.