Revolusjonerende Li-ion batteri

Stabil kraft er av avgjørende betydning for oppladbart verktøy. Dette gjelder både for avgitt effekt og for ytelse.

Med samme størrelse og vekt som et 3,0Ah batteri setter det nye Z-batteriet en ny standard for ytelse. Battericellens nye design har større volum for lagring av energi. Cellenes komponenter, spesielt elektrodene, er forbedret for å kunne yte elektrisk energi. Dette betyr opp til 25 prosent høyere ytelse sammenlignet med et 3,0Ah Li-ion batteri. Sammenlignet med et 12V NiCd batteri er ytelsen fem ganger høyere, skriver Proxll i en pressemelding.

Hele Panasonics 14,4V sortiment vil i løpet av våren bli tilgjengelig med den nye batteritypen.

Z-batteriet er kompatibelt med den tidligere batteritypen og brukerne kan dermed lett oppgradere sine maskiner for å oppnå bedre ytelse. Denne fleksible løsningen er både økonomisk og miljøvennlig.

Kobolt Litium-ion batteriene er basert på Panasonic Solid Solution technology (PSS), en egenutviklet teknologi for oppløsning og herding av nøkkelkomponentene i batteriet, kobolt og nikkel. Dette gir bedre ytelse sammenlignet med magnesium litium batterier. I tillegg til optimal batterilevetid gir cellesensorer bedre sikkerhet og pålitelighet. I motsetning til kontroll av hele batteripakken, bruker "Revolithium" en individuell overvåkning av hver enkelt celle for å sikre optimal kontroll. Skade på batteriet unngås med at overlading, utlading og overoppheting forhindres. Systemet slår av strømmen til motoren før batterispenningen blir for lav eller temperaturen øker til farlige nivåer. Det vil i slike tilfeller lyse en lampe på verktøyets kontrollpanel for å varsle brukeren.