Bambus

Hei Marit.

Vi har lyst til å plante bambus i hagen. Blir dette like tett som en vanlig hekk? Hva med frost, tåler den kaldt klima (vi bor på Konnerud utenfor Drammen, det kan lett bli 20 minusgrader)? Er dette egnet som en hekk?

Egentlig lurer jeg på det meste om bambus, finnes det en bok hvor vi kan lese om dette?

Beste hilsener fra Eivind Kallekodt

Hei Eivind

Bambus kommer mer og mer i Norge og er en veldig anvendelig plante, bare man har mulighet til å gi den et fuktig voksemiljø.

Den Bambusen jeg umiddelbart vil anbefale deg er "Gulbambus"- Fargesia murielae. Den blir ca. 2-3 meter høy og har de karakteristiske stengelleddene og vintergrønne spisse bladene. De skal plantes med en avstand av 0,5 - 1 m i gruppe og vekstmiljøet skal være humusriktig og relativt fuktig samtidig som den ikke liker altfor mye vind.

Herdighetsområdet er 4-5.

Selv vil jeg si at den egner seg til hekk, men den har jo en litt "rotete" vekstform, så det er smaken som må avgjøre her.

Jeg synes du skal ta en telefon til min gode venninne Liss Adelsten som jeg anser som litt av en spesialist på området "Bambus og palmer som klarer norske forhold". Du kan nå henne på ade-ruud@online.no. Jeg er sikker på at hun kan hjelpe deg videre. Hvis hun ikke kan anbefale deg bøker kan du garantert finne noe engelsk litteratur på www.amazon.co.uk.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss