Topper fortsatt

Mesterhus er fortsatt Norges største boligbygger. De store leilighetsbyggerne ut av listen, mens småhusbyggere rykker inn.

 

Dette viser rankinglisten for boligaktørene for 2008 som Boligprodusentene i samarbeid med Prognosesenteret kunne presentere i dag.

Mesterhus igangsatte i fjor 1176 nye boliger og topper med det for tiende gang rankinglisten over de største boligaktørene på det norske markedet. Men posisjonen er ikke like suveren som den har vært de senere årene.

Nordbohus holder andreplassen med 962 igangsatte boliger, mens Byggmann Gruppen rykker inn på tredjeplass som er et opprykk fra sjetteplass i 2007.

Blinkhus faller ned fra pallen til fjerdeplass med 761 igangsatte boliger. Også Block Watne faller en plass til femte med 685 boligenheter. Også de siste årenes ambisiøse vekstaktør, Norgeshus, merket det svake fjoråret og faller fra femte til sjetteplass med 601 boliger.

På syvende og åttende plass rykker nykommerne Øster Hus Gruppen og Hellvik Hus-kjeden inn med henholdsvis 355 og 349 igangsatte boliger. Systemhus Norge faller to plasser til niende med 346 boliger, mens Bolig Partner rykker som nykommer inn på tiende plassen med 334 boliger.

Det betyr at store leilighetsbyggere som Veidekke, Skanska Bolig og Selvaagbygg er skjøvet ut av listen og er blitt erstattet med mer typiske småhusbyggere som Østerhus, Hellvikhus og Boligpartner.

Det er stor stabilitet mellom de største boligaktørene og totalmarkedet. I 2008 stod de 10 største boligbyggerne for 37 prosent av markedet som også har vært snittet de tre siste årene.