Nav-direktør mener BA-ansatte bør bytte yrke

Ansatte i bygg- og anleggsbransjen bør vurdere et helt nytt yrke når ledigheten setter inn, mener Nav-direktør Sverre Jespersen i Østfold.

- Det er helt klart at 180.000 ansatte i bygg- og anleggsbransjen på landsbasis er altfor mange. Nå er det bedre å bytte yrke enn å håpe på at situasjonen i næringen skal bedre seg, sier regiondirektøren til Sarpsborg Arbeiderblad.

På ett år har ledigheten i bygg- og anleggssektoren økt fra 2.182 til 5.191, og verre skal det bli, ifølge prognosene. Nå er det tid for å tenke alternativt, mener Jespersen. Han understreker at det fortsatt er etterspørsel etter arbeidskraft innen undervisning og i helse- og omsorgssektoren.

- Jeg sier ikke nødvendigvis at en snekker bør bli hjelpepleier, men det er viktig å tenke alternativt og se etter nye yrker, sier han.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er inne på samme tanke. I et intervju med Aftenposten fredag gjør han det klart at tendensen til økt ledighet i industrien og byggebransjen og lavere ledighet i helse- og undervisningssektoren, vil forsterke seg framover.