Hage viktig også for myndighetene

Myndighetene er veldig opptatt av hagebruk. Det drives en omfattende forskning ikke minst innenfor Bioforsk og tilsvarende institusjoner. I tillegg er Mattilsynet hele tiden opptatt av hagebruk. De er spesielt opptatt av å hindre at nye, fremmende og skumle arter skal komme inn i norsk flora. Vi har en rekke eksempler på at nye arter er kommet inn - og vi vet at mange nye planter, ulike sopp og ikke minst krypende vesen har gjort stor skade.

 

Noen mener kanskje at myndighetene burde holdt seg langt unna noe så uskyldig som hagene til folk. Mange forstår heller ikke at det skal være forbudt å ta med seg fremmende planter og frø når man er på reiser rundt om i verden.
For vår del tror vi at det er fornuftig at vi har noen som følger med - og ikke minst som driver forskning og utvikling også når det gjelder hagebruk.

Klimaendringene betyr at mange arter som tidligere ikke var å finne høyt til fjells eller nord i landet, nå gror og trives på steder som for noen år siden var utenkelige for slike vekster.

Vi følger nøye med både på nettside ne til Bioforsk og Mattilsynet - og når det er relevante nyheter vil vi bringe dem videre også til våre mange lesere.