Midt- og Nord-Norge kan få lavere strømpris

Statnett har besluttet at Midt-Norge og Nord-Norge igjen skal være et samlet markedsområde for kraft. Det kan bety rimeligere strømpriser.

Til nå har folk i Midt-Norge og Nord-Norge betalt langt mer for strømmen enn de som bor i Sør-Norge. Forklaringen er den dårlige nettkapasiteten mellom Sør-Norge og de to andre elspotområdene i vest og nord.

I november vil Statnett slå sammen de to områdene til et felles område siden vannmagasinene i Midt-Norge er fulle, og arbeidene med å forsterke overføringsnettet begynner å gi resultater.

Dette kan gi rimeligere strømpris for strømabonnentene i området, men kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett er forsiktig med å love for mye.

- Dette trer i kraft 17. november og hvordan situasjonen er da vet jo ikke vi ennå, så det vi konkret kan si nå er at det blir én felles strømpris for dette området, sier Akselsen til NTB.

Dersom kraftsituasjonen endres vesentlig og det igjen blir behov for stor import av kraft fra Nord-Norge til Midt-Norge, vil det kunne bli aktuelt å etablere Midt-Norge som eget markedsområde på et senere tidspunkt.