TV-2-tabben

Det er helt uhørt at et fjernsynsprogram som går på direkten, kan fortsette uanfektet selv om brannalarmen går. Det skjedde onsdag kveld da TV2 sendte "Landstinget" fra Volda. Midt under sending ble brannalarmen utløst. Programleder Arill Riise fortsatte imidlertid programmet som ingenting hadde skjedd.

Nå hevder produsentene at man visste hva som utløste alarmen - nemlig en gasspeis. Dette er en forklaring som ikke holder mål. Går brannalarmen SKAL lokalet ryddes.

TV2 ga med dette et dårlig signal til folk flest - og programlederen satte både statsråden og de andre som deltok i stor forlegenhet. Dersom det virkelig hadde vært en brann, kunne det ha oppstått farlige og dramatiske situasjoner dersom man skulle evakuere folk på et for sent tidspunkt.

Vi har selv sett hvor raskt en brann kan utvikle seg - og det å kjempe seg ut av et røykfullt lokale er ingen spøk. På slike steder oppstår også lett farlige gasser som kan være drepende.

I TV2 som daglig avbryter programmene med jevnlige reklameinnslag, ville ingen ha merket at det ble tatt en reklamepause. På nettsidene til TV2 skrytes det av at statsråd Solhjell på tross av brannalarmen kunne diskutere videre. Nå avsluttet riktignok programlederen med at går brannalarmen hjemme eller andre steder, må man evakuere. Det burde man også gjort i denne situasjonen. Vi regner med at ledelsen i TV2 følger opp denne saken.