Det blir mørkere

Mange har hatt en fantastisk høst, ikke minst på Vestlandet og i Trøndelag. Flere steder har notert den varmeste september som noensinne er målt i moderne tid. Ja, hagesesongen er utvidet med mange uker.

 

Blomster, planter og trær har hatt et flott år. Mange har blomstret opptil flere ganger. Og på trærne blir det store årringer i år. Nå ser vi at snøen begynner å legges seg i fjellet - og snart trekker den også til lavlandet. Men vi vet alle at våren kommer - og det før vi aner det.

Nå kan vi gjennom høsten og vinteren kose oss med minnene fra hagesesongen som har vært - og så kan vi planlegge hva som skal gjøres til neste år. Men da er det viktig å vise et visst måtehold. Man skal aldri sette i gang så store prosjekter at det blir stress og mas. Det er uansett viktig å planlegge. Gjør man en skikkelig jobb på dette nivået, kan man få mange gleder utover - og man kan spare seg masse arbeid.

Ellers strømmer spørsmålene inn til vår hageekspert Marit Næss. Vi kommer til å samle en del av disse spørsmål og svarene i en hendig bok vi tenkt å presentere til våren. Den skal være klar til den store hagemessen på Lillestrøm i april. Der er både hageselskapet og hage.no med som medarrangør i tillegg til anleggsgartnerne.