Bravida i pluss i 1. halvår

Installasjons- og serviceselskap Bravida leverer et positivt resultat for første halvår.

Driftsresultatet ble på 9,6 millioner kroner. Omsetningen var nær 500 millioner kroner. Budsjettert driftsresultat for 2008 er 30 millioner kroner.

- Vi er noe foran budsjett. I løpet av litt over ett år har vi gått fra å være et tapssluk til et fremgangsrikt selskap. 1.000 dyktige medarbeidere skal ha anerkjennelse for det, sier administrerende direktør Eirik Frantzen i Bravida Norge.

Selskapet har de siste årene gjennomgått en betydelig restrukturering, der salg av enheter og nedskalering av avdelingskontorer har vært ledd for å snu selskapet.

- Styret har nå friskmeldt selskapet. Vi er på offensiven, ansetter nye dyktige ledere og fagpersoner og har kontroll på vår økonomi, sier Frantzen.

Bravida vil fremover ha fire forretningsområder: Elektro, VVS, Olje- og energi og Telematikk og sikkerhet.

- Vår oppgave nå er å bygge opp enda større enheter på de 20 stedene vi i dag er representert. Vi har sett en betydelig industrialisering i bransjen de siste 15 årene. Den utviklingen vil fortsette. For aktørene i bransjen betyr det mer strukturerte arbeidsprosesser, bedre logistikk og evne til å lede både større nybyggprosjekter og betydelige rehabiliteringsprosjekter, sier Frantzen.

Som et ledd i satsningen vil selskapet ansette en rekke nye prosjektledere og serviceledere.

- Vi vil følge malen fra Sverige, med å ansette unge ingeniører som kan og ønsker å lede større prosjekter. Bravida skal være en arbeidsplass for ingeniører som ønsker en bratt læringskurve, lederansvar og en rekke utfordringer, sier Eirik Frantzen.