Monterer 78 vifter

14. august 2008 ble det inngått kontrakt på levering av impulsventilatorer (vifter) og opphengsrammer for Ålesundstunnelene. 

Dermed er et nytt steg tatt i oppgraderingen av Ellingstunnelen og Valderøytunnelen. Tunnelene får 78 vifter.

Kontrakten mellom Statens vegvesen Region midt og leverandøren Bemel Norges A/S, ble undertegnet av prosjektleder Ole Kristian Birkeland og Tor Steinsrud fra leverandøren. Kontrakten på vel 4 millioner kroner eks. mva.

Det skal monteres i alt 40 nye vifter i de to tunnelene, i tillegg til de 37 som allerede er i bruk. Strengere krav til brannventilasjon er årsaken til at antall vifter nesten fordobles. Ålesundstunnelene er i tunnelklasse C. Alle vifter i undersjøiske tunneler produseres nå i syrefast stål. Viftebladene er av sjøvannsbestandig aluminium. Viftene blir montert i stive opphengsrammer i rustfritt stål med god innfesting i fjell. Leveringa vil bli trinnvis med første levering i desember og siste i april 2009.

Med inngåelsen av denne kontrakten har vi tatt et viktig steg videre i oppgraderingen av Ålesundstunnelene. Jeg er meget godt fornøyd med kontrakten vi i dag undertegnet med Bemel Norge A/S. Bemel Norge AS har levert vifter til en rekke tunnelprosjekt tidligere, og vi har full tillit til at de leverer kvalitet, sier prosjektleder Birkeland.