Sammenligner Jynge-saken med Haga-saken

Fatma Jynge ble sparket som statssekretær i Stoltenbergs første regjering etter bare åtte dager fordi hun ulovlig hadde bygd om en garasje til bolig.

 

Ap-politikeren Fatma Jynge, som var statssekretær i Kommunaldepartementet, ble landets første statssekretær med minoritetsbakgrunn. Men hun varte ikke lenge etter at Dagbladet i mars 2000 skrev at hun hadde innredet en garasje på feriestedet til bolig, uten tillatelse fra kommunen. I tillegg ble det kjent at Jynges hjem på Stange i Hedmark ble ombygd og innredet uten nødvendig godkjenning fra kommunen.

Jynge beklaget saken, men til NRKs Ukeslutt sa hun at «vi kan ikke ha det slik i Norge at politikere skal være helt prektige».

Etter det fikk hun munnkurv og dagen etter ble hun sparket, etter bare åtte dager i jobben.

- Jynge føk jo ut etter et kvarter. Haga blir sittende Det er merkelig at statsministeren kan tillate en slik forskjellsbehandling for overtredelser som er så like. Hagas troverdighet er borte, sier Frp-formann Siv Jensen til Dagbladet.
Jens Stoltenberg vil overfor Dagbladet ikke sammenligne de to sakene.
- Alle saker er unike. Det er ikke riktig av meg å sammenligne forskjellige private saker og deres forløp, sier Stoltenberg via sin statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen.

Fatma Jynge selv ønsker ikke å kommentere saken.