Brannen i Fredrikstad sentrum er slukket

Storbrannen som herjet i Fredrikstad sentrum torsdag morgen er slukket.

- Dramatikken er over, og det er nå kun etterslukking som gjenstår, opplyser Richard Johansen ved Fredrikstad brannstasjon til NTB i 13.30-tiden torsdag.
Et helt kvartal ved bryggepromenaden ved elva i Fredrikstad sentrum er berørt av brannen, og halvparten av bygningsmassen er totalskadd.

Bygningene huser flere virksomheter, blant annet en restaurant, en frisør og en videobutikk. Lindberg opplyser om at det er en eller to leiligheter i bygningene som er brent ned. Beboerne er evakuert, og ingen skal være skadd i brannen.
40 brannfolk fra Fredrikstad brannvesen har deltatt i slukkingsarbeidet. I tillegg har mannskapene fått bistand fra Sarpsborg og Hvaler.

Brannen startet trolig i restauranten og ble oppdaget klokken 4.45. Folk i Fredrikstad ble oppfordret til å holde vinduer lukket, og 22 naboer ble evakuert på grunn av røykutviklingen. De evakuerte fikk flytte hjem igjen i løpet av morgenkvisten.

Det var i morges svært stor røykutvikling, og store deler av sentrum i byen var røyklagt. Årsaken til brannen er ikke kjent.