Byggingen av Fornebu Hageby starter i dag

Scandinavian Property Development (SPDE) igangsetter byggingen av Fornebu Hageby I kl 14.00 i dag.

 

Dette er det aller første byggeprosjektet på selve Fornebu-landet, og kommer i tillegg til byggingen i Rolfsbukta, hvor første byggetrinn allerede er ferdigstilt.

I denne omgang skal det bygges 158 leiligheter i Fornebu Hageby. De første skal etter planen stå klar i desember neste år og de siste i løpet av 2010. Fornebu Hageby er en del av den store Fornebu-utbyggingen som totalt omfatter nærmere 5.000 boliger.

- Dette er en merkedag her på Fornebu. Nå er vi i gang for alvor med å omforme den gamle flyplassen til et moderne boområde, sier adm. dir. Stein Haugbro i SPDE.

SPDE inngikk en entreprisekontrakt med Skanska om utbyggingen av Fornebu Hageby I den 14. januar i år. Fornebu Hageby I omfatter totalt 158 leiligheter på til sammen 13.050 kvadratmeter bruksareal (BRAs). Prosjektets bruttoareal (BTA) er på ca 26.000 kvadratmeter inkludert parkeringskjeller. Kontrakten er en fastprisavtale på 365 millioner kroner eks mva.

Fornebu Hageby I AS er eid 30 % av SPDEs datterselskap Fornebu Boligspar og 70 % av Bavaria Eiendom Fornebu AS. Av SPDEs andel skal ca 2.200 kvadratmeter BRAs inngår i Bærum Kommunes sosiale boligprofil, som avtalt da SPDE kjøpte utviklingsområdet av Fornebu Boligspar i 2007. Dette betyr at ca. 1.715 m2 BRAs tilfaller SPDE i sin helhet. Det tilsvarer ca. 13 % av utbyggingsarealet.

Nettomargin per kvadratmeter BRA for Fornebu Hageby blir ca NOK 5.100. Dette er i samsvar med hva SPDE tidligere har meddelt markedet. Allokert tomtekostnad per kvadratmeter for SPDEs andel av Fornebu Hageby er ca NOK 8.400.

Fornebu Hageby I består av syv boligblokker på fire og fem etasjer. Blokkene vil danne fire boligtun med parkeringsanlegg under hvert tun. 76 prosent av leilighetene på Tun 1 er forhåndssolgt (34 leiligheter). Det samme gjelder 14 prosent av leilighetene på Tun 2 (5 leiligheter). Utbyggingen har følgende ferdigstillelsesplan:

* Tun 1: 45 leiligheter (desember 2009)
* Tun 2: 37 leiligheter (februar 2010)
* Tun 3: 37 leiligheter (april 2010).
* Tun 4: 39 leiligheter (juni 2010)

- Vi deler OBOS' syn på markedet. Mange nye byggeprosjekter blir nå stanset. Det vil gi knapphet på boliger om noen år. De grunnleggende makroforholdene i Norge er jo ekstremt positive. Økonomien er knallsterk, lønningene stiger raskt og arbeidsledigheten er null. Samtidig stiger folketallet raskt, og aller mest her i Oslo-området. Det er derfor vi starter byggingen selv om boligkjøperne er litt avventende akkurat nå, sier Haugbro.