Schenker flytter til Ganddal

Schenker AS flytter fra den gamle godsterminalen på Paradis i Stavanger til Ganddal. Flyttingen starter fredag 23. mai etter arbeidstids slutt og frem til søndag 25. mai. Første driftsdato ny terminal blir mandag 26. mai.

 

Schenker samler dermed alle sine ansatte på Lura, der utlandsavdelingen holder til, og innlandsavdelingen i Stavanger på Ganddal. Fra Schenker utland på Lura flytter 7 personer. Fra Schenker innland i Stavanger flytter ca 42 personer.
Med på lasset følger også 40 distribusjonsbiler hos våre transportører.
Den gamle terminalen i Stavanger var ny i begynnelsen på 60 tallet, heter det i en pressemelding.

Nå kommer de ansatte over i en moderne ny terminal på Ganddal. Dette betyr at produksjonen vil bli mer effektiv, raskere godsflyt og nærhet til CargoNet. Schenker benytter tog for 70 % av antall tonnkm fra Alnabru til steder hvor jernbanen er konkurransedyktig. Med flyttingen til Ganddal øker mulighetene for at enda mer gods kan fremføres med bane mellom Alnabru og Ganddal.

For kundene blir det ikke noen endringer i de daglige tjenestene, men en mer moderne terminal vil over tid også være positivt for kundene.

Schenker AS er en del av DB Schenker i Deutsche Bahn AG. I Norge har Schenker 32 kontorer, 1500 ansatte og en årlig omsetning på over 4 mrd NOK. DB Schenker har 88.000 ansatte og har kontorer i 150 land. DB Schenker er nr 1 i Europeisk bane- og landtransport, nr 3 i global sjøfrakt og nr 2 i global flyfrakt og er en av verdens ledende logistikk- og transportaktører.


Schenker Ganddal
Lokalisering: 20 km sør for Stavanger
Tomt: 23 dekar
Terminalareal: 3300 kvadratmeter, godshus 2300 kvadratmeter, partigodsområde 600 kvadratmeter og kontorbygg 700 kvadratmeter
Antall porter: 43
Kapasitet: 250 tonn og 5000 kolli pr dag innlandsgods
Byggetid: 2005-2008