Jagland vil ha topp moderne Holmenkollbakke

Stortingspresident Thorbjørn Jagland kaster seg inn i debatten rundt nytt hoppanlegg i Holmenkollen. - Jeg tror Norge må tenke stort i denne saken, på samme måte som vi gjorde med operaen i Bjørvika, sier Jagland.

 

Han har personlig snakket med hopperne på landslaget og landslagstrener Mika Kojonkoski.

Spørsmålet er hvordan det nye hoppanlegget skal finansieres. Oslo kommune har bestemt seg for å utbedre anlegget med 900 millioner før ski-VM i 2011, men kulturminister Trond Giske vil ikke bidra med mer enn 100 millioner. Næringslivet er imidlertid i ferd med å spytte inn penger - det kan realisere et drømmeanlegg for skihopping.

- Jeg tror ikke det er mulig å få en moderne bakke med det billigste alternativet. Det sier også landslagshopperne jeg traff under rennet i Planica, sier Jagland til VG.

Stortingspresidenten mener det er viktig å ta sportslige hensyn når et nytt anlegg ferdigstilles.

- Hvis ikke verdens beste hoppere kommer til Kollen, så vil det bli mindre og mindre et symbol for hoppsporten. Holmenkollen er et viktig nasjonalt symbol. Nå har vi fått et monumentalt bygg i Bjørvika, og hvis vi så også for en fin Holmenkollbakke, vil det bli praktfullt, sier Jagland til VG.