Lavere rente for medlemmer

Medlemmer i landets boligbyggelag får fra i dag lavere rente på boliglån gjennom DnB Nor og Postbanken. 

- Den nye renten er 6,05 % for lån over 2 millioner kroner innenfor 60 %, opplyser finanskonsulent Kristian Jeksrud i NBBL Partner AS.

Avtalen som NBBL Partner har med DnB Nor og Postbanken, er et tilbud til alle som er medlemmer i ett av de 86 boligbyggelagene som er med i NBBL, enten man bor i et tilknyttet borettslag eller ei. Den er blitt mer og mer populær.

- Boliglånsavtalen garanterer at lånet alltid er 15 punkter under markedsrente. Dermed kan de medlemmene som benytter seg av dette lånet være sikre på at de også har en god avtale på lengre sikt, sier finanskonsulent Jeksrud.

Markedssjef Åsne Graver i NBBL Partner forteller at avtalen har utviklet seg til å bli en av de mest lukrative medlemsfordelene for de vel 750.000 medlemmene i Norske Boligbyggelag.

- Stadig flere blir oppmerksomme på boliglånsfordelen. Bare i fjor ble det lånt ut 8 milliarder kroner gjennom avtalen. Totalt er utlånsporteføljen nå på 28 milliarder, opplyser Graver

Finanskonsulent Kristian Jeksrud sier at de betingelsene boligbyggelagsmedlemmene oppnår gjennom boliglånsavtalen ikke minst skyldes at NBBL har meget gode forhandlingskort.

- Med mer enn 750 000 medlemmer i ryggen stiller Norske Boligbyggelag sterkt. Det er klart at det store antallet medlemmer bidrar til å påvirke både rentebetingelsene og det totale resultatet når vi forhandler om denne typen avtaler, sier Kristian Jeksrud.