Inviterer til HMS-dag

Asfaltentreprenørenes Forening (AEF) inviterer nok en gang til Asfaltbransjens HMS-dag.

Datoen er 15. januar og stedet er Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo.

Administrerende direktør i AEF Arne Aaberg skriver i programmet for HMS-dagen at det går mot rekordproduksjon for norske asfaltprodusenter i 2007. Det gleder naturligvis AEF-sjefen, men han peker på at stort tempo også kan bety økte belastninger for den enkelte. Det er spesielt viktig å holde HMS-fanen høyt også "i gode tider", skriver Aaberg.

HMS-dagen byr på et spennende program. Dagen starter med et innlegg om sammenhengen mellom bitumenrøyk og helse. Denne ganger er det oljebransjen som presenterer resultatene fra sin forskning på området.
Deretter vil Adm. direktør i Lemminkäinen Arne Frank Johansen holde et innlegg om hvordan de har intensivert HMS-arbeidet.
AEFs HMS-utvalg vil som vanlig presentere asfaltbransjens fraværs- og ulykkesstatistikk.

HMS-dagen vil også inneholde to innlegg om det å holde bevissthetsnivået høyt. Bevisstgjøring av hvilke situasjoner som kan være farlig er viktig på en risikoutsatt arbeidsplass.

AEF følger med i tiden og setter for første gang ytre miljø på HMS-dagens agenda. Asfaltbransjen ønsker nå å ta samfunnsansvar og spør seg hvilke klimatiltak de kan sette i gang umiddelbart. Arne Aaberg røper at innleggene blant annet vil sette søkelyset på redusert energiforbruk og bedre ressursutnyttelse.

Glem heller ikke Asfaltdagen som går av stablene på samme sted 16. januar.