BNL 10 år

I dag markerte Byggenæringens landsforening (BNL) sitt 10-årsjubileum, ved å arrangere en fagdag på Royal Christania hotel i Oslo. Til tross for et flott program med flotte foredragsholdere var det glissent i salen. Det var synd for de perspektiver som tidligere statsråd og professor Viktor Normann ved Handelshøyskolen trakk frem var svært så interessante. Er det en næring som ikke trenger å frykte for fremtiden så er det byggenæringen, sa han.

 Det blir mange endringer, og byggenæringen lever jo nettopp av endringene.

Professor Torger Reve fulgte opp de tankene han bl a kom med ved åpningen av Bygg Reis Deg. Byggenæringen er langt større enn folk er klar over - og dette er i dag blitt den viktigste distriktsnæringen. Det er landkommuner i Norge hvor opptil 80 prosent av de sysselsatte jobber i bygg og anlegg.

Det er ikke rart at dette er en næring som Senterpartiet elsker, sa han. I kommer med fyldige referat fra konferansen i Byggeindustrien. Denne gang vil vi gratulere BNL med dagen. Det har skjedd mye de siste dagene som har gjort at BNL igjen er blitt et diskusjonstema i byggenæringen.