Sterkt fra Veidekke

Veidekkes resultater for tredje kvartal viser en omsetning på hele 4 850 millioner norske kroner og et resultat før skatt på 327 millioner norske kroner. Begge deler er 20 prosent høyere enn for samme kvartal i fjor.

- Tredje kvartal ble resultatmessig meget sterkt for Veidekke, spesielt for virksom¬hetene i Norge, sier konsernsjef Terje R. Venold, og kan samtidig konstatere at den samlede ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er på over 14 milliarder norske kroner.

Veidekkes omsetning i årets tredje kvartal var 4 850 millioner norske kroner, sammenlignet med 4 035 millioner norske kroneri samme periode i fjor. Konsernets driftsresultat endte på 311 millioner norske kroner (248 millioner norske kroner) og resultat før skatt ble 327 millioner norske kroner (272 millioner norske kroner). Dette tilsvarer et resultat pr. aksje på kr 1,8 (kr 1,3).

Den norske virksomheten
Veidekke viser meget solide kvartalsresultater i Norge. Omsetningen var 3 581 millioner norske kroner (2 750 millioner norske kroner), og resultatet 324 millioner norske kroner (239 millioner norske kroner) med en resultatmargin på 9 prosent (8,7 prosent). Reduksjonen innen boligbygging kompenseres av et godt marked for næringsbygg, og anleggsaktiviteten viser en positiv utvikling gjennom kvartalet. Dette førte til økte volumer og økt ordrereserve for entrepre¬nørvirksom¬heten. Eiendoms¬utviklin¬gen preges av et tregere marked, men Veidekke Eiendom har fortsatt høy aktivitet, meget god lønnsomhet og en salgsgrad på hele 86 prosent. Også industrivirksomheten viser volumvekst og økt inntjening som følge av et godt marked for asfalt, pukk og grus, og divisjonens gjenvinningsvirksomhet.

Danmark
For Veidekkes danske virksomhet, Hoffmann A/S, måtte man gjøre ytterligere nedskrivning på to prosjekter. Dette fører til skuffende svake resultater. I tiden fremover vil man gjennomføre en viss konsolidering, ikke minst med bakgrunn i at det danske boligmarkedet fortsatt er meget svakt. Hoffmanns omsetning for kvartalet ble 634 millioner norske kronermot 786 millioner norske kroner for tilsvarende kvartal i fjor, og et underskudd på 12,7 millioner norske kroner mot 16 millioner norske kroner i pluss sist år.

Veidekkes aktiviteter i Sverige
For virksomhetene i Sverige ble resultatene i tredje kvartal noe varierende, men i hovedsak fortsetter den positive utviklingen. Boligmarkedet er bra, og eiendomsvirksomheten har høy aktivitet og gode resultater. Entreprenørvirksomheten både i Stockholm og Skåneregionen har gode resultater, mens resultatene i Göteborg fortsatt merkes av et par svake prosjekter. Ordrereserven i Sverige er meget tilfredsstillende, og tilfanget av nye kunder og prosjekter er meget positiv. Omsetning økte til 618 MNOK (451 millioner norske kroner) og resultat 26,3 millioner norske kroner (25,4 millioner norske kroner).

HMS
Sykefraværet for Veidekke er redusert i Norge, mens det er relativt stabilt i Sverige og Danmark. H-verdien (fraværsskader pr. million arbeidstimer) ble 6,4 (7,3).