Oslo Børs tilbake til start

Etter en dag med store bevegelser i enkeltselskaper sluttet hovedindeksen på Oslo Børs der den startet, på 496,9 poeng.

I løpet av formiddagen utviklet hovedindeksen seg positivt, men etter hvert gikk det nedover i de fleste selskaper fordi markedene i USA åpnet negativt.
Dagens to vinnere i Oslo var flyselskapet Norwegian og det skadeskutte skogeierselskapet Norske Skog.

Norwegian har bak seg en lang rekke positive kvartalsresultater, og tallene for tredje kvartal var ikke noe unntak. Markedet kvitterte med å sende aksjen til tidenes toppnotering på 159 kroner.

Norske Skog steg med 10,1 prosent etter at selskapet hittil i år stort sett har fått juling i markedet hver eneste uke. Årsaken er rykter om store strukturendringer innenfor denne industrien.

Utsiktene for økte papirpriser neste år er små. Derfor er det bare fusjoner som kan påvirke kursen, men foreløpig er det bare tale om rykter.

Tre nye IT-selskaper, Exense, Fara og 24SevenOffice, la fram kvartalstall som utløste fall for alle selskapene.

Også Ementor, som la fram tall sist fredag, fortsatte nedturen.
En annen aksje med dårlig utvikling onsdag var Synnøve Finden. Årsaken var trolig at Scandzas tilbud om å kjøpe 50,1 prosent av selskapet formelt ble trukket tilbake. Tidligere har styret i Synnøve avslått tilbudet. Dermed ble trolig aksjer som tidligere hadde akseptert tilbudet, lagt ut for salg.

I Europa og USA er markedene preget av usikkerhet og nedgang, men totalbildet er fortsatt at verdens børser beveger seg på et historisk høyt nivå.