- Fremragende design

Samferdelsminister Liv Signe Navarsete mener Statens vegvesen gjennom Turistvegprosjektet har gitt turistmagneten Lofoten en ny og moderne dimensjon.

Navarsete stod for åpningen av Nasjonal turistveg Lofoten sist uke. I typisk Lofoten-vær, svært skiftende, snakket statsråden om arbeidet Statens vegvesen bidrar med å få flere turister til distrikts-Norge gjennom Nasjonale turistveger, skriver Statens vegvesen på sine nettsuder.

- Omdømmeutvalget til regjeringen lanserte visjonen "Norge- nyskapende i samspill med naturen". Statens vegvesen har i flere år jobbet etter denne visjonen i turistvegprosjektet. De flotte turistvegtiltakene i Lofoten med nyskapende arkitektur og design er et konkret eksempel på dette. Slik kan vi styrke grunnlaget for næringsliv og bosetting i distriktene, sa Sp-ministeren.

Navarsete og flere med henne mener de nasjonale turistvegene er noe av det viktigste som har skjedd innen norsk turisme de siste åra.

- Statens vegvesen har med Nasjonal turistveg plassert noe av de beste vi har av norsk arkitektur ute i noe av det beste vi har av norsk natur. Særlig mye bedre kan det vel ikke bli, sa statsråden til de fremmøtte på Eggum.

Les mer om saken her