Optimera Gruppen kjøper Byggtorget

Optimera Gruppen kjøper Byggtorget AS i Ålesund og styrker sin stilling på Nordvestlandet.

Bak Byggtorget står Westregruppen. Overtakelsen vil finne sted i juli, og byggevarehuset skal inngå i Montér som er Optimeras egen byggevarekjede.

- Vi har hatt ønske om å styrke vår markedsposisjon ytterligere i Møre og Romsdal og er svært fornøyd med å få Byggtorget med på laget, sier Montérs kjededirektør Lars Petter Olafsen.

Byggtorget har et rasjonelt anlegg på et 9000 kvm stort område sentralt beliggende i Breivika handels- og industriområde like ved de store kjøpesentrene på Moa. Det er en velrenommert og tradisjonsrik bedrift med 15 ansatte. Sortimentet omfatter byggevarer, trelast, jernvarer og interiørprodukter.

Den samlede årsomsetningen er på omkring 40 millioner kroner. Salget fordeler seg med 60 prosent på proff og 40prosent på forbruker. Lønnsomheten er god.

- Dette gjør at selskapet passer perfekt inn i Optimera Norge sin strategi om å betjene den lokale proffen og forbrukeren i samme anlegg sier konserndirektør Bent Einar Nygren i Optimera Gruppen.

- Vi ser frem til at Byggtorgets virksomhet, som er fundert på lokal fagkunnskap og lange tradisjoner, nå kan få en naturlig videreutvikling i et større system som tilbyr de beste innkjøpsbetingelser, omfattende profftjenester og et solid markedsapparat, uttaler adm. direktør Kaj B. Westre.

Etter salget av Byggtorget AS vil Westregruppen konsentrere seg om sin kjernevirksomhet som er entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling i inn- og utland. Samtidig ønsker Westre å sikre seg en konkurransedyktig leverandør av byggevarer til sine mange prosjekter.

- Oppkjøpet bekrefter den konsolideringsprosessen som foregår i det nordiske byggevaremarkedet, og Optimera Norge har de siste to årene vokst betydelig både via oppkjøp og gjennom organisk vekst som har vært vesentlig høyere enn den generelle veksten i markedet, uttaler Bent Einar Nygren.

Optimera Norge er en betydelig aktør innen salg av byggevarer og trelast i Norge, og omfatter forretningsområdene Montér og Optimera Proff. Virksomheten har 80 Montér byggevarehus og 10 Optimera proffsentere med til sammen 987 ansatte og forventer en omsettingen på 3,8 milliarder kroner i 2007.