Systemhus og Husbanken samarbeider

Systemhus og Husbanken avtaler felles innsats for å bygge flere miljøvennlige boliger med god tilgjengelighet.

Systemhus Norge AS har som en av de første huskjedene i landet inngått en omfattende avtale med Husbanken for å fremme en miljøvennlig boligbygging i Norge. Avtalen er utviklet i samarbeid med Husbankens regionkontor i Bodø og skal bidra til et samarbeid for å skape et markedsgjennombrudd for miljøvennlige lavenergiboliger med livsløpsstandard.

- Miljø og universell utforming er sentrale satsingsområder for Husbankens kvalitetsarbeid, og vi har som mål at samarbeidsavtalen mellom Systemhuskjeden og Husbanken skal bidra til bygging av flere miljøvennlige lavenergiboliger med universell utforming og god tilgjengelighet, sier administrerende direktør Geir Barvik i Husbanken.

Også kjedeleder i Systemhus Norge, Gisle Vasskog, er fornøyd med avtalen.

- Systemhus har hatt fokus på kvalitet og miljø i mange år. Vårt Friske Hjem-konsept har ledet an i markedet for å skape et best mulig inneklima i boligene og vi har allerede bygd mange lavenergiboliger. Avtalen med Husbanken gir oss nå enda bedre mulighet for å fokusere på lavenergiboliger med universell utforming. Samtidig kan våre kunder få tilgang til gunstig finansiering av boliger med særlige miljøkvaliteter og god tilgjengelighet. Etter hvert vil Systemhus også jobbe for Svanemerking av boligene, sier Vasskog.

Samarbeidsavtalen legger til rette for bedre samarbeid om å bygge kompetanse og drive med kunnskapsformidling knyttet til temaene lavenergi, miljøriktige boliger og universell utforming. Systemhuskjeden vil legge stor vekt på å øke kompetansen på disse områdene hos sine medlemsbedrifter, slik at de lokale byggefirmaene kan være gode rådgivere for sine kunder.