Morrow Batteries sitt plalagte innovasjonssenter i Grimstad, ved siden av UiA. Illustrasjon: ENO Arkitekter / NoSleepTillBrooklyn / J.B. Ugland Eiendom

Morrow Batteries bygger innovasjonssenter og pilotfabrikk i Agder

Morrow Batteries bygger innovasjonssenter i Grimstad og pilotfabrikk i Arendal. Byggestart er planlagt senere i år.

Det skriver Morrow Batteries i en pressemelding tirsdag.

– Byggingen av innovasjonssenteret og pilotfabrikken er en viktig milepæl for oss, og er begynnelsen på det som skal bli Morrow Industrialization Centre. Anleggene vil inneholde verdensledende teknologi, som gjør det mulig å gjennomføre testproduksjon av battericeller for kvalifisering hos europeisk bilindustri samtidig som det gir oss muligheten til å akselerere utviklingen og kommersialiseringen av ny batteriteknologi. Med dette favner vi hele verdikjeden fra forskning og design til masseproduksjon av battericeller, sier administrerende direktør Terje Andersen i Morrow Batteries i pressemeldingen.

Pilotfabrikken vil bli bygd i Eyde Energipark i Arendal. Innovasjonssenteret skal bygges ved siden av Universitetet i Agder i Grimstad og teknologiklyngen Sørlandets Teknologipark.

Battery Innovation Centre blir etter planen Morrows kompetansesenter hvor de kan utvikle og kommersialisere ny batteriteknologi. Innovasjonssenteret vil ha en grunnflate på rundt 2.000 kvadratmeter med laboratoriefasiliteter og kontorer fordelt på tre etasjer. Planlagt byggestart er i tredje kvartal 2021, og det vil være cirka 30 ansatte som jobber ved anlegget. Selve bygget blir utviklet og utleid av J.B. Ugland Eiendom.

Pilotfabrikken blir 12.000 kvadratmeter stor, og har byggestart i fjerde kvartal 2021.